Är du som jag? Vill du optimera din hälsa, kanske gå upp eller ner några kilo i vikt för att nå just din optimala vikt, vill du ha mer energi i din vardag eller vill du kanske undvika framtida sjukdomar och helt enkelt förlänga ditt friska liv.  Är du kanske redo för en livsstilsförändring som skall ta dig mot dina mål? Då har du nu kommit en bit på vägen. Här kan du nämligen hitta information och få hjälp med att förbättra din hälsa och nå dina mål. 

Ja, vem är då jag som driver Hälsamedmera. Mitt namn är Kaisa Westerklint, jag bor lite utanför Göteborg med min man och våra två barn. Min resa mot en bättre hälsa började för ca 10 år sedan när jag fick diagnosen IBS. Jag hade ständiga problem med magen och tyckte inte att den svenska sjukvården riktigt kunde hjälpa mig. Jag började då att forska runt själv och experimentera med min egen kost. Det var då jag kom i kontakt med LCHF och började testa att utesluta kolhydrater. Jag märkte ganska snabbt att min mage blev bättre, men inte bara det hela mitt mående blev bättre. Jag fick mer energi, blev gladare och friskare. 

Sen dess har jag kontinuerligt följt någon sorts lågkolhydratskost och har fortsatt experimentera med vad som fungerar just för mig. 

Jag tror själv att detta är något av det viktigaste vi kan göra för våran hälsa. Våga experimentera mer med våra kroppar, för att hitta vad som fungerar just för oss. Inga kroppar fungerar exakt likadant, det är därför det är så viktigt att lära sig att lyssna på sin egen kropp och våga testa nya saker. 

Jag själv förespråkar en lågkolhydratskost på grund av att jag har sett hur mycket man faktiskt kan förändra sin hälsa genom att börja äta en lågkolhydratskost. Sen tror jag att det finns ett stort spann på hur mycket kolhydrater olika kroppar klarar av, och det är just där jag finns till för att hjälpa dig att hitta rätt. 

Hur kom jag då in på denna banan? Efter att i åratal försökt lära mig så mycket jag kan om kost och hälsa valde jag att ta steget mot att göra detta till mitt jobb. Jag ville verkligen lära mig mer och kunna hjälpa andra att må bättre. Jag läste då en ettårig utbildning till Hälsocoach, Kostrådgivare och Personlig Tränare. Utbildningen gav mig mycket ny kunskap om inom området. Men framför allt lärde jag mig om hur jag skall hjälpa andra, hur man motiverar andra och hjälper dem att klara av en förändring. Jag tror att det är det som är det svåraste när man skall försöka förändra sin kost. De flesta vet idag väldigt mycket om hur och vad de skall äta, men det svåra är att implementera detta i sin vardag och fortsätta göra det dag efter dag även när det kanske inte känns så kul. Det är här många behöver hjälp och det är här jag kan hjälpa just dig!

Är du redo att testa något nytt och känner att du behöver lite hjälp tveka inte att kontakta mig för mer information.

Lycka till på resan mot ditt nya liv!

Kaisa